Banden Roelants

Banden Roelants bestaat reeds 3 generaties. In 1949 werd de ‘Garage Electric’ opgestart door Frans Roelants, als herstelplaats voor startbatterijen. Zijn opvolger Emiel Roelants vormde de zaak om tot een bandencentrale in 1958 en in 1989 kwam Francis Roelants, huidig zaakvoerder, aan het hoofd van het bedrijf. Drie generaties vakkennis zorgen ervoor dat Banden Roelants gekend is voor zijn uitstekende bandendienst en als gevolg hiervan ook van een grote naambekendheid geniet in de streek.

Brochure 70 jaar Banden Roelants

Francis Roelants staat, samen met zijn echtgenote Christine Aerts, aan het hoofd van de ondertussen al uitgebreide bandencentrale. Onder het motto “stilstaan is achteruit gaan”, verhuisde de onderneming in 1993 naar de nieuwe gebouwen. Enkele jaren later, in 1997, volgde een eerste uitbreiding van de opslagruimte van competitiebanden. In 2006 werd de werkplaats voor personenwagens en de receptieruimte verdubbeld. Ook met wat de opslag van banden betreft, moet Banden Roelants niet onderdoen voor de grotere spelers op de markt. Banden Roelants beschikt eveneens over een extra extern magazijn.

De hoofdactiviteit bestaat uit het verkopen van alle merken en types van banden en batterijen, voor personen-, bestel-, vrachtwagens, landbouw- en wegenbouwmachines en motors. Naast het monteren en herstellen van deze banden, beschikt Banden Roelants eveneens over moderne apparatuur voor wieluitlijningen van zowel personenwagens als vrachtwagens.

De bandencentrale is gelegen in Wolvertem, een deelgemeente van Meise. Aanliggende gemeentes zijn Merchtem, Peizegem Opwijk, Steenhuffel, Londerzeel, Nieuwenrode, Grimbergen, Vilvoorde, Wemmel, Hamme en Mollem.

Ceva Tyre Network

Aanbevolen door leasingmaatschappijen

Reeds meer dan 15 jaar is Banden Roelants ook lid van de CEVA groepering, dat wil zeggen dat ook mensen met een leasewagen hier terecht kunnen voor de plaatsing van hun banden.

Wij zijn uw bandenspecialist

Contacteer ons